Intrebari frecvente

Ce inseamna gazduire web hosting?

Serviciul de gazduire web hosting permite atat persoanelor fizice, cat si celor juridice sa aiba un site web accesibil pe Internet.

Firmele care ofera astfel de servicii pun la dispozitie clientilor resursele tehnice partajate sau dedicate ale unui server cu acces Internet pentru ca site-ul clientului sa fie vizibil in reteaua globala de Internet. Un server este un computer puternic, ce are posibilitatea de a stoca website-urile mai multor clienti si dispune de o conexiune la Internet foarte puternica, capabila sa serveasca cererilor venite din partea altor sisteme.

Pe langa spatiul de stocare pe server, firma poate pune la dispozitia clientilor si alte facilitati, cum ar fi: adrese de email, rapoarte despre vizitatori, diverse script-uri.

Ce este un nume de domeniu?

Un nume de domeniu este un nume care identifica o adresa IP a unui calculator pe Internet. Acest nume este o componenta a URL-ului unui site web.

Numele de domeniu este unic.

Numele ales poate avea maxim 63 caractere, totusi incercati sa alegeti cel mai scurt nume, pentru a fi usor de retinut. Caracterele permise sunt literele alfabetului latin (a - z, A - Z, fara diacritice), cifrele arabe (0 - 9) si semnul minus ( - ).

Ce este un VPS?

Serverele virtuale private (VPS) sunt cele mai avansate sisteme in tehnologia de virtualizare a serverelor. Sunt utilizate pentru a partitiona un server fizic in mai multe servere virtuale independente. Fiecare VPS se comporta exact ca un server dedicat, avand propriul set de scripturi de initializare, utilizatori, procese, sisteme de fisiere etc.

Ce inseamna serviciul de colocare?

Avantajul serviciului de colocare il prezinta libertatea de alegere a echipamentului colocat. Pe acesta iti poti instala diferite aplicatii cu acordul nostru si in conformitate cu contractul pe care il vei semna. In cazul in care vrei sa aduci in colocare un server in Data Center-ul nostru, acesta va trebui sa corespunda cu anumite cerinte de tip hardware (putere consumata, placa/placi de retea), software si de securitate. Toate aceste lucruri se impun din motive de compatibilitate cu reteaua noastra.

Ce inseamna un server dedicat?

Ti se pune la dispozitie un server, configurat conform necesitatilor tale, care lucreaza doar pentru tine. Un server dedicat inseamna securitate sporita, flexibilitate, viteza si stabilitate. Tu esti singurul care are acces la administrarea acestui server. Ca solutie inedita de administrare, xServers iti pune la dispozitie Web Remote Power Manager. Aceasta facilitate iti ofera libertatea de a putea reseta, reporni sau inchide serverul tau de la distanta, dintr-o pagina web, fara sa mai fie necesar sa apelezi la serviciul tehnic xServers.

Pe cati ani se poate rezerva un domeniu .ro?

Pe termen nedeterminat.

Hosting Romania

 • Servere Dedicate
 • Servere VPS
 • Servere Virtuale
 • Hosting IP dedicat
 • Hosting SSD
 • Backup automat
 • Interfata cPanel
 • Trafic necontorizat
 • Protectie firewall
 • Administrare Gratuita
 • Uptime Garantat 99,9%
 • Securitate si siguranta